Erdal Şalikoğlu (TR)

Török Est

Május 25. 20:00, Fonó Budai Zeneház

Jegyár: elővételben 1500 Ft, a koncert napján 2000 Ft

Jegyvásárlás >>

 

1983-ban végzett az Isztambul Egyetem Orvosi Karán. Az egyetemi évei alatt a Boğaziçi Egyetem Folklór Klubja révén ismerkedett meg a népzenével és a néptánccal.


1991 és 1993 között a budapesti ORFI és OORI kórházakban végezett reumatológiai és fizioterápiás gyakorlatot. Ebben az időszakban ismerkedett meg Kobzos Kiss Tamással, akivel ezt követően a két nép közötti kulturális kapcsolatok erősítésén fáradozott. Ennek eredményeképpen 2 nyelven 3 közös zenei albumuk jelent meg, amelyekben török és magyar régizenei darabokat szólaltattak meg. (Aşık Veysel - Yunus Emre - Pir Sultan Abdal - Balassi Bálint). 1991-től több száz közös koncertjük volt Magyarországon, Erdélyben és Törökországban.


2010-ben megalapította és azóta is elnökli az Isztambuli Magyar Kulturális és Baráti Társaságot, amely többek között koncertek és magyar nemzeti és egyházi ünnepségek révén emelte a magyar kultúra törökországi ismertségét. A társaság megalakulása óta szorosan együttműködik a helyi magyar diplomáciai missziókkal és az Isztambuli Magyar Intézettel.

Helyszínek

Fonó Budai Zeneház


Hagyományok Háza


Kobuci kert