EtnoRom

Kisebbségek Hangjai / Voices of Minorities 1.

Május 23. 19:00, Hagyományok Háza - Átrium

Jegyár: 1500 Ft

 Jegyvásárlás >>

Kedvezményes jegyár a 19 órakor kezdődő EtnoRom koncertre és a 20.30 - kor kezdődő Goran Bojčevski Quartet (SLO) és a Refugees for Refugees (BE) koncertre: 3000 Ft


Jegyvásárlás >>

 

EtnoRom


Az együttest a roma zene világhírű szólóénekes-párja, Balog József és Künstler Ágnes alapította a magyarországi cigányzene virtuózaiból, akik gyermekkoruk óta muzsikálnak és csaknem azóta állnak színpadon. Dalaikra az elmúlt évtizedekben Japántól az Egyesült Államokig milliók ropták, hangjukat a Közép-Európából elsőként felcsendülő „autentikus roma hangként” ünnepelte a közönség. Húsz év zenei vándorlás után az EtnoRom megalapítása olyan állomás, mely a világok hídján fog egybe múltat és jelent, a nyers, ősi, autentikus hangot és a robbanékony világzenei hangzást.


Az EtnoRom megtalálta azt a dinamikus harmóniát, amely a koncerteket egy folyamatos, transzcendens vibrálásba forrasztja. Az együttes kétszer nyerte meg a Budapest Fringe Fesztivál szakmai fődíját, elsöprő sikerrel koncertezett Magyarországon, Európa majd’ minden országában és az Egyesült Államokban.


Műsorukban megtalálható a magyarországi oláh roma dalok mellett a szerb, román, orosz és balkán cigány világban gyökerező dallamok is. A koncerteket az EtnoRom zenei konyhájának hagyományos ízeivel: énekekkel, ritmushangszerrel, gitárral, szaxofonnal és magyarországi cigány tánccal teszik felejthetetlenné.


Balog József - ének, gitár, dalíró
Künstler Ágnes - ének, dalíró
Rózsa Béla - gitár
Kovács Krisztián - cajon
Molnár Tamás - szaxofon, kaval
Seres Vilmos - szaxofon

 

A Kisebbségek Hangjai / Voices of Minorities koncertjei a Kreatív Európa program támogatásával valósulnak meg.


 

 

Helyszínek

Fonó Budai Zeneház


Hagyományok Háza


Kobuci kert