Goran Bojčevski Quartet (SLO)

Kisebbségek Hangjai / Voices of Minorities

Május 23. 20:30, Hagyományok Háza - Színházterem

Jegyár: 2200 Ft

Jegyvásárlás >>

Kedvezményes jegyár a 19 órakor kezdődő EtnoRom koncertre és a 20.30 - kor kezdődő Goran Bojčevski Quartet (SLO) és a Refugees for Refugees (BE) koncertre: 3000 Ft


Jegyvásárlás >>

 

 

Goran Bojčevski Quartet (SLO)


„Amikor klasszikus zenét játszom, fantasztikusan érzem magam, de nem tudom elképzelni az életemet improvizáció nélkül.”
(Goran Bojčevski)


A Ljubljanában élő macedón klarinétművész és zeneszerző Goran Bojčevski (aki klasszikus zenei képzettségét Szlovéniában és Ausztriában szerezte), zenéjében egyesíti a karrierje során tapasztalt összes impulzust: egy délről érkező zenei temperamentumot, a klasszikus zenéből gyökerező struktúrát és a jazz szabadságát. Számos nemzetközi együttműködése és az irigylésre méltó zenei mérföldek száma, amit a klasszikus, a jazz és a népzene területein megtett megerősítette azt a vágyát, hogy új kifejezési módot találjon. Így született meg a „Balkan nuevo”, a saját zenei stílusa, amely balkáni, latin és más elemeket egyesít egy műfajban. Mindez természetesen új lendületet és új művészi expedíciót jelent Bojčevski és kvartettje számára.


Elkötelezett a klasszikus zene iránt, anélkül, hogy a nép-, a jazz vagy a balkáni zenét megsértené, ami abszolút ritmusérzékének köszönhető. A klasszikus perfekcionizmus, a technikai ragyogás és a nyitottság keveréke lehetővé teszi, hogy átlépjen egy olyan szintre, ahol kreatívan egyesítheti a zenei stílusokat a legmagasabb művészi minőségben.

Goran Bojcevski - klarinét
Jani Sever - billentyűk
Jošt Lampret - nagybőgő
Žiga Kožar - dobok

 

A  Kisebbségek Hangjai / Voices of Minorities koncertjei a Kreatív Európa program támogatásával valósulnak meg.

 

 

 

Helyszínek

Fonó Budai Zeneház


Hagyományok Háza


Kobuci kert