Kisebbségek Hangjai - Voices of Minorities 4.

Klarisa Jovanović & Della Segodba (SLO), SuRealistas (IT)

Május 24. 20:30, Hagyományok Háza

Jegyár: 2200 Ft

 

Kedvezményes jegyár a 19 órakor kezdődő Balogh Melinda lemezbemutatóra és a 20.30 - kor kezdődő Klarisa Jovanović & Della Segodba (SLO) és SuRealistas (IT) koncertre: 3000 Ft


Jegyvásárlás >>

 


Klarisa Jovanović & Della Segodba (SLO)

Klarisa Jovanović énekest és költőt mély kapcsolat fűzi a Balkán, Dél-Európa és a Kelet-Mediterráneum dallamkincséhez és énekes hagyományához. Az előadó számos kulturális együttműködése és projektje is tanúsítja, hogy a hagyományok lelkes kutatója, valamint szenvedélyes énekes, aki nem fél mélyen beleásni magát a különböző néprajzi anyagokba, vagy épp a kiválasztott régió bármelyik nyelvén énekelni.


Az elmúlt években rendszeresen a Della Segodba együttes híres zenészeivel közösen jelenik meg, akikkel már négy albumot is készített. Szlovénia, Horvátország, Bosznia-Hercegovina, Montenegró, Szerbia, Macedónia, Görögország, Törökország, Olaszország, Franciaország, Spanyolország, a kelet-mediterrán országok mind olyan területek, ahova Klarisa Jovanović és a zenészek, Vasko Atanasovski, Luka Ropret, Marjan Stanić és Nino de Gleria rendszeresen utaznak.


A Della Segodba együttest multiinstrumentalista zenészek, különböző zenei projektek alkotói, felnőtteknek és gyermekeknek szóló színházi előadások zeneszerzői, nemzeti és nemzetközi (etno) jazz fesztiválok rendszeres vendégei alkotják. Zenéjük színes, szinte megrészegítő, magas színvonalú és ugyanakkor minimalista. Klarisa Jovanović és a Della Segodba együttműködése egy olyan történet, amely sikeresen egyesíti a különböző zenei stílusokat az egyéni költészettel, úgy hogy közben mindkettő ugyanannyira érvényesül.


Klarisa Jovanović - ének
&
Della Segodba:
Luka Ropret - gitár
Vasko Atanasovski - szoprán szaxofon, fuvola
Marjan Stanić - ütőhangszerek
Nino de Gleria - nagybőgő

 

 

SuRealistas

 

A SuRealistas családja 2005-ben érkezett Olaszországba, ahol a három fivér felfedezte valódi gyökereit, egy olyan helyet, ahová valóban tartoznak. Eredetileg három argentin testvér, Jeremiah, Joaquin és Agustin Cornejo alkotta az együttest, amely azóta már nyolc tagúvá bővült, Toszkánából és Dél-Olaszországból érkező testvéreikkel kiegészülve.

A déli realizmus és zenei álmaik között összeszövik a spanyol hagyományokat, a megállíthatatlan flamenco ütemeket, a nosztalgikus tangókat, a dalszerzés intimitását és az afro-kubai ritmusokat a jazz-érzelmekkel és a frenesie da bailanta-kal, anélkül, hogy megfeledkeznének zenéjük valódi céljáról, amely az iróniára, a gazdag tartalomra és a közönséggel való interakciókra épül.

Jeremías és Joaquín szerzői készségeinek köszönhetően a dalok igazán egyediek, de erősen kapcsolódnak a latin-amerikai hagyományhoz és az argentin, karibi és brazil ritmusokhoz. Az együttes zenei kémiája fiatal kori gátlástalanságról, kiváló szerzői képességről és figyelemre méltó zenei tehetségről árulkodik.

Jeremias Cornejo - ének, gitár, ukulele
Francesco Messina - ének, ütőhangszerek
Agustín Cornejo - ének, gitár
Mauro La Mancusa - trombita
Joaquin Cornejo - szaxofon, zongora
Gianni Valenti - tenor szaxofon
Matteo Bonti - basszusgitár
Pietro Borsó - ütőhangszerek

 

A Kisebbségek Hangjai / Voices of Minorities koncertjei a Kreatív Európa program támogatásával valósulnak meg.
 

 

Helyszínek

Fonó Budai Zeneház


Hagyományok Háza


Kobuci kert