Meybahar

III. Meybahar est

TRIO “EK Vatheon” - Kyriakos Tapakis, Nikos Paraoulakis, Lukas Metaxas, Meybahar

Május 23. 20:00, Fonó Budai Zeneház

Jegyár: elővételben 2000 Ft, a koncert napján 2500 Ft

Jegyvásárlás >>

 

A Meybahar magával sodró világa az Égei-.‐tenger és a kisázsiai kultúrák zenei gyökerein keresztül vezet el bennünket lelkünk belső rezdüléséig.

Első kislemezén a Meybahar olyan sokszínű és különböző hagyomány dallamait rejti magában, amelyet a zenekar a saját érzékeny hangján keresztül szólaltat meg. A görög és a török zenei örökség által közvetlenül inspirált dallamok, valamint a Meybahar által bemutatott eredeti kompozíciók, közös úton haladnak az ütőhangszerek izgalmasan változó világával, egyértelműen utalva az indiai misztikára.

A zenekar Marilia Pilti (GR) görög szantúr, a magyar cimbalom rokona) és Kopcsik Márton (HU) hegedű, és saját fejlesztésű zengőhúros brácsa duójából született. A zene pulzusát Krolikowski Dávid (HU) ütőhangszereken, Varga Merse (HU) dohollán és keretesdobon, Takács Péter (HU) pedig tablán biztosítja: ritkán hallható fúziója ez a mai dobhangzásnak, a közel-keleti kézi ütőhangszeres technikának és a gazdag indiai ritmushagyománynak.

A zenekar rendszeresen tart esteket a Fonóban, ezeken a koncerteken világhírű művészekkel dolgoznak együtt, egy színpadon.

Marilia Pilti – görög szantúr
Kopcsik Márton-­ hegedű, zengőhúros brácsa
Takács Péter – tabla
Varga Merse – keretes dob, doholla
Krolikowski Dávid – ütőhangszerek

Helyszínek

Fonó Budai Zeneház


Hagyományok Háza


Kobuci kert