Vardan Hovanissian & Emre Gültekin (BE)

Kisebbségek hangjai / Voices of Minorities

Török Est

Május 25. 20:00,  Fonó Budai Zeneház

Jegyár: elővételben 1500 Ft, a koncert napján 2000 Ft

Jegyvásárlás >>

Miután a duduk zene mesterének, Khatchik Khatchatryan-nak kezei között nevelkedett, Vardan Hovanissian tehetséges nagykövetévé vált az egyik legrégebbi, duplanádas fafúvós hangszernek, s ezáltal Örményország zenei és szellemi hagyományának. Több mint tíz évvel ezelőtt Emre Gültekin-ben zenei lelkitársra talált, akit édesapja a neves énekmondó, Lütfü Gültekin, valamint Talip Özkan vezettek be a török saz művészetébe.

Vardan Hovanissian és Emre Gültekin két egyéniség közötti megbékélést szimbolizál. A zene, amit az örmény duduk és a török saz hangjai által hoznak létre egyszerre melankolikus és reménnyel teli. A duó folyamatosan tárja fel a török ​​és örmény hagyományok közötti kapcsolatokat. Ez kiterjeszti a lehetőséget e feldúlt régió zenei örökségének gazdagítása irányába, beleértve Örményországot, Törökországot, Grúziát, Iránt és a kurd területet. Barátságuk képes a határok leküzdésére.

A vándorló lélek által inspirált és a határok nélküli barátság által vezérelt duó zenéje összeköti a különböző nyelveket és stílusokat. Legújabb projektjük szinte az interkulturális együttműködés himnusza, melynek erőssége a megosztás és a nagylelkűség szelleméből származik. A duó széles skálán igyekszik bemutatni a hagyományos repertoárokat, számos elveszett kincset hívva így újra életre, de olyan új kompozíciókat is kínálva, amelyek a menekültek sorsával foglalkoznak.

Vardan Hovanissian - duduk (Örményország - BE)
Emre Gültekin - saz, baglama tanbȗr, ének (Törökország - BE)
Marat Jeremian - dhol (Örményország - NL)
Joris Vanvinckenroye / Brice Soniano - nagybőgő (BE-FR)

 


A Kisebbségek Hangjai / Voices of Minorities koncertjei a Kreatív Európa program támogatásával valósulnak meg.

 

Helyszínek

Fonó Budai Zeneház


Hagyományok Háza


Kobuci kert