Vaszi Levente és Vrencsán Anita lemezbemutató koncertje

Vaszi Levente és Vrencsán Anita első közös lemezének bemutató koncertje (a Berka táncházzal közös program)

Május 24. 19:00, Fonó Budai Zeneház

Jegyár: elővételben 1500 Ft, a koncert napján: 2000 Ft

Jegyvásárlás>>

 

Vaszi Levente és tanítványa, Vrencsán Anita mindketten olyan előadó egyéniségek, akik leghitelesebb fiatal tolmácsolói gyimes-völgyi énekes örökségünknek. A Tatros völgyében élő gyimesi csángók zenéjének ősereje elevenedik meg első közös lemezükön, melynek további közreműködői Timár Erika és a kosteleki Zúgató zenekar.

A kosteleki születésű Vaszi Levente, a 2014-es „Fölszállott a páva” televíziós népzenei- és néptáncos vetélkedő közönségdíjas énekese. Hagyományőrző magyar tanár - a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségének alkalmazottja a Csángó-Magyar Oktatási Program keretén belül, valamint földrajz szakos tanár Kosteleken-, aki arra tette fel az életét, hogy a következő generációk is megismerjék gyökereiket, a mai csángó gyerekek az ének, a tánc és a magyar nyelv összetartó ereje révén továbbvigyék a több évszázad óta élő tradíciókat. A kosteleki Szellő Néptáncegyüttes tagja, rendszeresen lép fel énekes közreműködőként a Zerkula János gyimesi prímás nevét viselő Zerkula zenekarral.
Vrencsán Anita, ,,Kostelek kicsi pacsirtája” - ahogy Sebestyén Márta nevezte- a 2015-ös „Fölszállott a páva” televíziós népzenei- és néptáncvetélkedő döntős szólistája. Jelenleg a csíkszeredai Nagy István Művészeti Iskola diákja.

A lemez közreműködői:

Vaszi Levente - ének
Vrencsán Anita - ének
Timár Erika - ének

Zúgató zenekar: Vrencsán Dávid – hegedű, Váta Gábor - hegedű, Kiss Árpád - ütőgardon

Helyszínek

Fonó Budai Zeneház


Hagyományok Háza


Kobuci kert